Analiza sustenabilității

Avand in vedere atat asteptarile ridicate ale clientilor si utilizatorilor, cat si necesitatea adaptarii si functionarii in conditii bine reglementate tehnic si de eficienta, toate proiectele de investitii au nevoie de o analiza profesionista a sustenabilitatii si fezabilitatii. În acest nou context, performanța durabilă a investitiilor începe să influențeze în mod semnificativ bugetele și reputația clientilor.

Totodata inainte ca finantatorii (autoritatile de management, băncile, IFI) să fie de acord să finanțeze investitia de dezvoltare si implicit afacerea clientului, ele trebuie să aibă o bună înțelegere a aspectelor legate de impolementarea proiectului, pentru a evalua riscurile care ar putea afecta granturile/împrumuturile acestora.

Strategic Business Connection oferă consultanță independentă cu privire la analiza eficienței si sustenabilitatii investițiilor de capital, prin elaborare de Studii si Analize complexe de fezabilitate bazate pe tehnici moderne de evaluare a nevoilor de dezvoltare a clientului, identificarea si validarea cererii de piata, modelarea si testarea anticipata a solutiilor proiectate, determinarea costurilor si elaborarea planurilor financiare de realizare a investitiei.

In timpul derularii acestor Studii de Fezabilitate, Strategic Business Connection executa in numele clientilor sai toate demersurile necesare evaluarii si pregatirii investitiei – studii de teren topografice, studii geotehnice si hidrotehnice, studii si expertize tehnice de specialitate ale constructiilor, studii de trafic si logistica, evaluari de mediu EIA, analize cost-beneficiu sau cost-eficienta, studii conexe etc. Pe baza acestor elemente primare se executa modelarea si proiectarea preliminara a costurilor si optiunilor de investitie, optiuni ce vor fi evaluate si testate prin analize multicriteriale in vederea determinarii parametrilor de fezabilitate.

Pe baza acestor informatii complexe si specializate, sustinute inclusiv de analize de risc a implementarii investitiei, clientul poate decide in cunostinta de cauza asupra continuarii proieectului si poate raspunde intr-o maniera profesionista si eficienta oricaror cerinte ale potentialilor finantatori ai proiectului.

Comments are closed.